Harjoitustyön Aihe

Tekemäni harjoitustyön avulla pääsemme tutustumaan jQueryn ihmeelliseen maailmaan. Harjoitustyön aiheeksi valitsin jQueryn ja sen toiminnallisuuksien kohdistamisen kuviin. Itseäni kiinnosti eniten kurssimateriaaleista javascript. Tämä sen takia, ettemme käyttäneet kurssilla juuri aikaa jQueryn opettelemiseen, niin päätin tehdä sen itse harjoitustyön muodossa.

Harjoitustyössäni aion kertoa aluksi hieman mikä jQuery on ja mihin sitä oikeasti käytetään. Tämän lisäksi tutustumme pariin eri toiminnallisuuteen jQueryn avulla. Olen valinnut kohteeksi kuvat, koska nykypäivän WWW-sivuilla kuvat ovat oleellinen sisältö.

Pahoittelen jo näin etukäteen sitä jos sinulla ei ole javascriptiä käytössäsi, niin ei tästä tutorialista ole juuri hyötyä sinulle. Jos käytät sivustoa Mobiili-laitteella, sinulla ei ole toiminnallisuuksia käytössäsi oikealla tavalla. Voit kuitenkin lukea teoriat, niin halutessasi.

Mikä jQuery?

jQuery on maailman suosituin JavaScript-kirjasto. Tietokoneohjelmissa kirjastoja käytetään suorittamaan kirjastojen tarjoamia palveluita ja aliohjelmia. jQueryn suosiota on kasvattanut sen helppo syntaksi eli ns. "kielioppi". jQueryn avulla pystyt toteuttamaan JavaScript-toiminnallisuuksia helpommin kuin JavaScript-koodin avulla. jQueryyn on tarjoalla myös paljon erilaisia laajennuksia jotka tarjoavat erilaisiin toiminnallisuuksiin helppompia toteutus mahdollisuuksia. Erilaisia laajennuksia voit selata täältä.

jQueryn saat käyttöösi joko lataamalla kopion kirjastosta omaan hakemistoosi (täältä) tai "kutsumalla" ulkoisen palveluntarjoajan, kuten Googlen jQuery kopiota. "Kutsuminen" toimii esimerkiksi seuraavasti: <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>